Vandaag maakte Giro555 bekend dat Plan Nederland zich aansluit bij de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Samen met de tien andere humanitaire hulporganisaties zal Plan Nederland bijdragen aan de Nationale Acties, zoals de recente ebola-actie.

René Grotenhuis, voorzitter van Giro555, heet de nieuwe deelnemer van harte welkom: “Plan Nederland is een hulporganisatie met een lange staat van dienst. Hun aanwezigheid in een groot aantal landen en hun ervaring in het bieden van noodhulp zijn een aanvulling voor de samenwerkende hulporganisaties".

Nederlandse hulporganisaties richten in 1989 de stichting SHO op. Bij uitzonderlijke rampen slaan deze hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555, waarop geld wordt geworven voor noodhulpactiviteiten. Inmiddels zijn 41 Nationale Acties gevoerd.

Giro555 telt nu 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief