Technologiebedrijf Perfotec heeft gisteren de eerste Groene Tulp-award gewonnen, een prijs voor de beste groene innovatie van het jaar.

Organisatieadviesbureau Accenture reikte de groene prijs gisteren voor het eerst uit. Perfotec sleepte de juryprijs in de wacht. Het bedrijf ontwikkelde een techniek om de houdbaarheid van verse groenten en fruit te verlengen.

Er werd ook een publieksprijs uitgereikt. Deze ging naar De Waka Waka, een lamp die werkt op zonne-energie. De lamp is ontwikkeld voor mensen in gebieden zonder elektriciteit.

Accenture reikt sinds 2006 jaarlijks een award, de Blauwe Tulp, uit om innovatieve prestaties te erkennen en stimuleren. Dit jaar werd er voor het eerst ook een Groene Tulp uitgereikt, een aparte award voor de meest duurzame innovatie. Alle inzendingen met een duurzaam aspect, konden naar deze prijs meedingen.

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief