Achtergrond

Overgang van mais naar koffie baart zorgen in Kenia

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De beslissing van veel boeren in de Keniaanse Riftvallei om koffie te verbouwen in plaats van mais baart voedselspecialisten zorgen. De Riftvallei is de graanschuur van Kenia en de plek waar de meeste Kenianen hun voedsel vandaan halen. Koffie levert meer op dan mais en wordt tevens aantrekkelijker voor boeren in de Riftvallei, omdat de traditionele koffieplantages in het hart van Kenia plaats moeten maken voor bebouwing. De keerzijde van de medaille is dat het land afhankelijker wordt van de import van granen. Volgens James Nyro, Afrikadirecteur van de Rockefeller Foundation, is deze ontwikkeling slecht voor het land: “Het is onveilig om ons land te gebruiken voor gewassen als koffie in de hoop gevoed te worden door andere landen. De importkosten worden doorberekend aan de consument, terwijl de koopkracht van veel Kenianen al erg laag is.”

Lees meer bij IRIN
Foto: (cc)

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons