Er moet meer aandacht geschonken worden aan de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt in Afrika. Dat is besproken tijdens een conferentie van de Association for the Development of Education in Africa (ADEA) in Burkina Faso.

Uit de conferentie bleek dat zowel scholieren met een basisschooldiploma als afgestudeerde studenten vaak werkloos blijven. Er zou daarom meer aandacht besteed moeten worden aan beroepsonderwijs en technische vaardigen. Ook moeten kinderen die na de basisschool niet doorleren op de middelbare school de gelegenheid krijgen om technische opleidingen te volgen.

ADEA is een beleidsforum dat bestaat uit 43 Afrikaanse ministers van onderwijs en ruim twintig ontwikkelingsorganisaties. Ze onderzoeken ideeën en analyses met als doel de effectiviteit van onderwijs in Afrika te verbeteren en bespreken die elke drie jaar.

Lees meer bij Voice of America
Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief