Bij een brand in een kledingfabriek in Bangladesh vielen dit weekend 123 doden. Volgens overlevenden zaten nooduitgangen op slot en wilden managers in eerst instantie niet evacueren.

De brand ontstond op zondagochtend en verspreidde zich snel, omdat er overal bergen met brandbare modestoffen lagen. Door de snelheid waarmee de brand zich ontwikkelde raakten veel werknemers ingesloten door de vlammen en konden het gebouw niet ontvluchten. Ook zaten er volgens overlevenden een aantal nooduitgangen op slot.

Veel kleding van bekende kledingmerken wordt in Zuid-Azië gemaakt. De afgelopen maanden stierven honderden mensen door ongelukken in kledingfabrieken in de regio. Begin dit jaar werden driehonderd fabrieken in Bangladesh tijdelijk gesloten, omdat werknemers meer loon en betere werkomstandigheden eisten. In totaal staan er in het land ongeveer vierduizend kledingfabrieken die voor de internationale markt produceren. Of er opnieuw protesten komen, is niet bekend.

Bron: Guardian
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief