Volwassenen in ontwikkelingslanden zijn optimistischer dan volwassenen in rijkere landen. Dat is de uitkomst van een enquête met mensen uit twintig landen. Zo vinden de westerse volwassenen niet alleen dat ze zelf hun beste tijd hebben gehad, maar denken zij ook dat jongeren een slechter leven zullen leiden dan de huidige generaties. De enquête werd afgenomen door de multinationale organisatie Ipsos Mori in Parijs.

De mensen die het meest pessimistisch waren, zijn afkomstig uit Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië. Gelukkig ziet niet iedereen het somber in. In China denkt 81 procent van de bevolking dat de volgende generatie juist beter af zal zijn. Dit denken ze ook in Brazilië, Rusland, India en Turkije. De reden dat veel westerlingen sceptisch zijn komt door de stijgende huurprijzen, hogere collegegelden en een grote daling van lonen.

Lees het volledige artikel hier

Foto: Chrissuderman/Flickr.com

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief