Heb je een festivalbezoekje op de planning? Grote kans dat je jouw tent laat staan na afloop, samen met een kwart van alle festivalgangers. Jaarlijks worden op die manier in Europa meer dan 100.000 tentjes bij elkaar weggegooid, goed voor flink wat milieuverontreiniging, omdat de tenten niet recyclebaar zijn. En dat terwijl 80 procent van de festivalbezoekers graag zijn afval scheidt als hij de kans krijgt.

Dat moet ook anders kunnen, dacht oprichter Devin Malone van Psssh.nl. Hij ontwikkelde een tentje gemaakt van recyclebaar plastic dat even goed dienst doet als de gemiddelde low-budget tent. Een bijkomend voordeel is dat je de tent ter plekke kunt huren, dus je hoeft er niet mee te slepen. Op Lowlands worden deze One Nights Tents voor het eerst op grote schaal getest voor een prikkie: 40 euro. En dat is inclusief 5 euro statiegeld. Bestellen kan via www.psssh.nl. Wij zeggen: DOEN!

Bron: De Volkskrant

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief