Achtergrond

One minute video: de armoede halveren

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Met de deadline van 2015 in zicht vroeg OneWorld aan acht kunstenaars om de millenniumdoelen te verbeelden. Het resultaat: acht bijzondere filmpjes die reflecteren op de acht afspraken om de armoede de wereld uit te helpen. Vandaag deel 1 uit een serie van 8: millenniumdoel 1.
[[{“fid”:”25482″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“height”:”327″,”width”:”581″,”alt”:”Dingchang Peng > MDG1 > Eradicate extreme hunger & poverty > China > 2014″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

Millenniumdoel 1 gaat over het halveren van de wereldwijde armoede en het terugdringen van de honger.

Deze video is gemaakt door Dingchang Peng (1987) uit China. Hij is videoartiest en fotograaf en won met zijn eerdere werk Sugar Rush de Award of Excellence op The 5th National Colleges Students Visual Design Contest (2012) en voor Notes in Tibet kreeg hij de Special Award van het Beijing College Student Film Festival (2011).

Dingchang over zijn filmpje: “Tientallen jaren van verstedelijking hebben China heel snel ontwikkeld en veel Chinezen rijkdom en voorspoed gebracht. Helaas is er een grote kloof ontstaan tussen de steden en het platteland. Als ik kijk naar mijn eigen land dan zie ik duidelijk de voordelen van de ontwikkeling, maar daarnaast voel ik ook de druk en de bedreigingen van het leven in de stad.”

Deze film is gemaakt in samenwerking met The One Minutes, een wereldwijd netwerk voor bewegend beeld.

Hoe gaat het met millenniumdoel 1   
Het aantal mensen in extreme armoede is wereldwijd gedaald, van bijna twee miljard in 1990 naar ruim 1,2 miljard in 2010. China is koploper. Van een extreme armoedegrens van zestig procent in 1990 is dat in 2010 gedaald naar twaalf procent. Ook het aantal mensen met honger is wereldwijd gedaald.

Meer weten?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons