Nederlanders zijn bovengemiddeld gezond en hebben een goede balans tussen werk en privé. Maar de lucht die we inademen is volgens de Better Life Index 2013 allesbehalve goed te noemen.

De Better Life Index is een lijst van 36 ontwikkelde landen in de hele wereld waarin belangrijke graadmeters van geluk met elkaar worden vergeleken. De lijst wordt opgesteld door de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). Nederland staat op de achtste plek. Dit is niet zo slecht, maar opvallend is dat Nederland op luchtverontreiniging erg laag scoort. De OECD vergelijkt hiervoor het aantal fijnstof in de lucht.

In Nederland dwarrelt bijna 30 microgram fijnstof per kubieke meter lucht, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie het maximum toelaatbare stoffen stelt op 20 microgram. We scoren op dit gebied meer dan twee keer zo slecht als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer op: Greenzine

Foto: Freefotouk

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief