Onze oosterburen blijken niet meer zulke grote vleeseters te zijn als voorheen. In 2011 kocht de gemiddelde Duitser zo’n 0,6 procent minder vlees. Afgelopen jaar is daar nog eens 0,7 procent vanaf gegaan.

Vooral de kip blijkt veel minder vaak op het bord te liggen. En ook verdwijnen er niet meer zo veel varkens en koeien in de Duitse magen. Het gemengde rundvlees- en varkensgehakt blijken nog wel zeer in trek te zijn. Wat de redenen achter de verminderde vleesconsumptie zijn, is niet duidelijk. Opvallend is dat, ondanks dat er minder vlees gegeten wordt, er meer geld aan het product wordt uitgegeven.

Lees meer op de site van het vleesmagazine.

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief