computers afrika“Tussen nu en 2010 kunnen wereldwijd een miljard computers een tweede leven krijgen en Afrika zou daarvan kunnen profiteren”, aldus Cheick Modibo Diarra, president van Microsoft Afrika. Microsoft zal het plan samen met UNIDO, de organisatie voor industriële ontwikkeling van de Verenigde Naties uitvoeren. De twee partijen hopen zo de toegang in Afrika tot ICT te vergemakkelijken.

 

Microsoft gaat de komende tijd afgedankte computers verzamelen. De tweedehands pc’s zullen door Afrikaanse bedrijven worden opgeknapt en van nieuwe Microsoftsoftware worden voorzien. Hiermee verwacht het bedrijf de werkgelegenheid in Afrika te kunnen stimuleren.

 

Windows in Swahili

 

Het programma zal beginnen met een pilot in Oeganda en vandaar uitwaaieren naar andere Afrikaanse landen. Volgens. Kandeh Yumkella, de directeur van UNIDO is juist voor Oeganda gekozen omdat daar enkele lokale ondernemers al gespecialiseerd zijn in het opknappen van computers. De prijs van de computers zal waarschijnlijk rond de 75 dollar liggen.

 

Microsoft heeft eveneens aangekondigd dat het haar besturingssysteem Windows in verschillende Afrikaanse talen zal vertalen. Er is al een Windows in het Swahili.

 

 

UNIDO

Microsoft

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief