Rudi Solaris, 27 jaar, is een voormalig politieman uit Honduras. Hij wilde vluchten naar de Verenigde Staten, maar de route over de grens met Mexico is te gevaarlijk. Global Voices Online bericht over zijn keuzes.

Mexico is de nieuwe bestemming geworden van vluchtelingen die de VS niet inkomen. Er wonen veel migranten die uit hun land in Midden-Amerika gevlucht zijn voor het geweld van bendes. Als je geen ‘beschermgeld’ kunt betalen, moet je vrezen voor je leven.

De meeste migranten waren op weg naar Amerika, maar de route over de grens met de VS is te gevaarlijk geworden. Ze hebben asiel aangevraagd in Mexico. De gelukkigen krijgen een tijdelijke verblijfsvergunning waarmee ze mogen werken. De overige proberen te overleven in de marge, als ongeregistreerde arbeiders. De beveiliging van de grens met de VS wordt alleen maar sterker.

Solaris heeft in Mexico nu een verblijfsvergunning en een baan. Op de vraag of hij nog naar Amerika wil, antwoord hij ontkennend. “ Nu niet meer. Het enige wat ik wilde was werk en veiligheid. Dat heb ik nu hier in Mexico.”

Lees meer op: Global Voices Online

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief