Supermarkten gooien producten meteen weg zodra het over de datum is of het er niet wenselijk uitziet. En dat terwijl de meeste producten nog wel eetbaar zijn. Sainsbury’s heeft, samen met het afval-recycle bedrijf Biffa, ervoor gezorgd dat de winkel van Sainsbury’s in Cannock volledig draait op de energie die is opgewekt uit eigen voedselverspilling van alle Sainsbury’s in Engeland.

Hoe doen ze dat?
Zodra etenswaar niet verkocht is aan het einde van de dag, wordt de prijs ervan verlaagd. Is het daarna nog niet verkocht, dan kunnen liefdadigheidsorganisaties het ophalen om bijvoorbeeld dieren mee te voeden. Het kan natuurlijk zijn dat het etenswaar ook niet goed is voor de dieren. In dat geval wordt het voedselafval opgehaald door Biffa. Biffa zet het voedselafval om in bio-methaangas, wat vervolgens wordt gebruikt om elektriciteit mee op te wekken. Deze elektriciteit wordt direct geleverd aan de Sainsbury’s supermarkt in Cannock.

Met deze manier van energie opwekken, kunnen per jaar 2500 huishoudens voorzien worden van stroom.

Lees hier het hele artikel.

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

OneWorld-online_banner-600×500 + waaier