Fastfoodrestaurant McDonald’s heeft een rapport uitgebracht met daarin de meest milieuvriendelijke en duurzame initiatieven van alle McDonald’s-vestigingen in de wereld. In Brazilië is bijvoorbeeld een restaurant waar ze de condens van de airconditioning gebruiken om de plantjes water geven en om schoon te maken. In Argentinië hergebruiken ze frituurvet voor de generatoren van ziekenhuizen.

Het rapport The Global best of Green 2012 zoomt in op acht categorieën: schone energie, verpakking, afvalvermindering, recycling, schoner vervoer, betere communicatie, groenere restaurants (in samenwerking met LEED),en een groenere werkomgeving. Het allerbeste initiatief in iedere categorie wordt benoemd tot ‘Planet Champion’. De vestigingen in Canada doen het ’t best op het gebied van verpakking, zij stapten over op servetten en tassen van gerecycled papier.

Meer lezen over de groene keuze’s van McDonald’s.

Foto: (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief