De Taliban maakte haar eigen mailinglist vorige week per ongeluk openbaar. Dit gebeurde toen een voorlichter van de terreurbeweging een fout maakte bij het verzenden van een e-mail.

De voorlichter van de Taliban moest alle contacten een standaard persbericht sturen. Normaal zet de organisatie de e-mailadressen van die contactpersonen in ‘bcc’, zodat de adressen van de andere ontvangers onzichtbaar zijn. Vorige week zette een voorlichter alle e-mailadressen echter in het vak ‘cc’. Hierdoor konden alle ontvangers zien naar wie de mail nog meer verstuurd was.

De meeste adressen waren van journalisten. Op dit moment is bekend dat onder andere een Afghaanse wetgever, een aantal academici, een Afghaanse adviesraad en de leider van een Afghaanse terreurgroep, Hezb-i-Islami ook op de lijst stonden. Sommige journalisten vrezen voor hun levens nu hun namen en activiteiten bij groepen als Hezb-i-Islami bekend zijn.

Bron: FP
Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief