Het had zo mooi kunnen zijn. Voor iets meer dan 12.000 dollar (voor vier personen, dat wel) konden millennials naar de Bahamas vliegen voor een life-changing evenement: het Fyre Festival. 

modellen fyre festival

Het festival beloofde het toppunt te worden van de sociale media-meets-persoonlijke groei-generatie. Via Instagram was gepromoot dat je je er temidden van de knapste modellen, It-girls en 'influencers' zou bevinden. 

Het festival werd echter een chaos. De luxe glamping-cabana's bleken ordinaire partytenten. De luxe banketten bleken kleffe broodjes met kaas die bleek afsteken bij in de plastic verpakte broodjes in stationwinkels. Om nog maar te zwijgen over de bergen afval en de kranen waar geen water uitkwam.

 

De organisatie is nog steeds bezig om vliegtuigen te regelen om mensen te 'evacueren'. De festivalgasten twitteren en facebooken intussen massaal over de barre omstandigheden waarin zij zich bevinden. En zoals dat werkt met sociale media, krijgen zij meteen een spiegel voorgehouden: 

 

 

 

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief