De maatschappij heeft initiatiefrijke jongeren nodig, mensen die zich niet afwachtend opstellen. Dat vindt de Stichting Entreprenasium, die scholen aanmoedigt het vak ondernemen in te voeren.

Dit schooljaar volgt een eerste lichting jonge ondernemers in spe een proefjaar aan het Hondsrug College in Emmen. Mariëlle Janssen en Rob Slagter van Stichting Entreprenasium willen dat ondernemerschap een eindexamenvak bij havo en vwo wordt op middelbare scholen, en dat op school meer aandacht komt voor ondernemend gedrag. Dat leerlingen de ruimte krijgen om zelf meer initiatief te tonen, waardoor ze bijvoorbeeld kunnen onderhandelen met leraren over de te volgen uren per vak. Tot nu toe is ondernemerschap niet meer dan een ‘ontluikend thema’ in het onderwijs. Met name basis-  en middelbare scholen maken geen haast om het op te nemen in het lesprogramma. Meer dan de helft van de scholen geeft aan niet de ambitie te hebben om binnen nu en drie jaar tot de koplopers op dit gebied te willen behoren.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief