Steeds vaker leveren migranten met hun eigen, vaak kleinschalige, hulporganisatie een concrete bijdrage aan ontwikkeling in het land van herkomst. Hun drijvende kracht is een diep verankerde solidariteit met het land waar ze geboren zijn of waar hun ouders vandaan komen. Ze investeren bijvoorbeeld in schoolgebouwen, vervoermiddelen en waterputten.

Wat is de kracht van migrantenorganisaties bij armoedebestrijding? Helpt hun kennis over het gebied van herkomst? Hebben zij een heel andere aanpak omdat ze uit het gebied zelf komen en daardoor heel makkelijk contact leggen met mensen? En komen ze er daardoor makkelijker achter wat mensen dáár echt willen? En, wat vinden hun partners er zelf eigenlijk van?

In deze blog ga ik met Marokkaanse migrantenorganisaties in Nederland én hun partners in Marokko in gesprek over deze collectieve, grensoverschrijdende initiatieven en hun impact op lokale ontwikkeling in Marokko. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief