Wim Bouma schrijft korte verhalen over de vluchtelingen met wie hij als vrijwilliger werkt. In de ‘winkel’ van de opvanglocatie helpt hij met het uitdelen van kleding en badartikelen, en fungeert hij als steunpunt dan wel klaagbaak voor de bewoners. Hij wil met zijn verhalen de menselijke kant van het asielproces laten zien.  Zo schrijft hij over hoe de vluchtelingen in Amsterdam de politieke actualiteit ervaren, van de bed, bad en brood regelingen tot de luchtbrug met Turkije.

Vanaf september 2015 is Wim Bouma vrijwilliger voor het Rode Kruis. Hij begon met helpen in het kantoorgebouw de Oliphant in de Bijlmer. Na het sluiten van de Oliphant werkte hij bij de locaties op de Schipluidenlaan en in het voormalige Huis van Bewaring in de Havenstraat.

Alle namen van de vluchtelingen zijn gefingeerd, ook van een aantal vrijwilligers, om hun privacy te beschermen. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Ellyn van Valkengoed (1992) is stagiaire voor OneWorld Vrede & Veiligheid en OneWorld Crisis. Ze studeerde af in politicologie aan de …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief