Deel 5 Duurzame Toekomstdenkers – Lisa Konno (24 jaar) is zelfstandig ondernemer en maakt kleding tegen kledingverspilling. Het lijkt een paradox, maar voor haar duurzame modelabel, gebruikt ze alleen oude materialen die ze recyclt. Duurzaam produceren is onvermijdelijk, omdat de aarde anders uitgeput raakt.

Lisa werkt niet volgens het vaste modesysteem, maar gebruikt een duurzame methode. Wanneer ze iets nieuws gaat ontwerpen, bekijkt ze eerst of er nog stoffen zijn waar ze het van kan maken. Maar materialen hergebruiken is niet de enige manier om duurzaam te produceren. Juist als je iets speciaal voor iemand op maat maakt met zorg en aandacht is dat ook super duurzaam. 

OneWorld heeft in samenwerking met Bedrock een videoserie gemaakt over duurzame toekomstdenkers die door de DJ100 zijn geselecteerd. DJ100 is een jaarlijks evenement waarbij studenten, young professionals of jonge ondernemers en ZZPers, worden uitgeroepen tot één van de 100 duurzaamste jongeren van dat jaar.

Kijk hier deel 6 van Duurzame Toekomstdenkers.

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief