In Kenia wordt sinds kort een comedyerie gemaakt waarin gelachen wordt om hulporganisaties vanuit het Westen. The Samaritans gaat over de hulporganisatie Aid for Aid, een ngo in Nairobi die eigenlijk vooral niet zoveel doet. Het is de bedoeling om de draak te steken met hulporganisaties in Kenia die niet zoveel doen.

Zo is er de arrogante Scott die uit Amerika is overgevlogen om 'Afrika te redden'. Hij moet Aid for Aid in Nairobi komen leiden. De serie gaat vooral over interne ruzies, geroddel en gevoos op het werk. De medewerkers lijken maar weinig verstand van zaken te hebben.

Volgens de maker, filmmaker Hussein Kurji, is The Samaritans gebaseerd op echte verhalen, maar dan aangedikt. Sinds er twee afleveringen zijn gemaakt, krijgt Kurji tips over hilarische situaties van mensen die voor ontwikkelingsorganisaties werken. Veel mensen herkennen de situaties.

De afleveringen zijn nu alleen nog online te bekijken op aidforaid.org. In de toekomst hoopt de maker zich te verbinden aan een televisiezender.

Lees verder bij CNN, of beluister de reportage op radio 1.

Beeld: (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief