Achtergrond

Keniaanse campus vangt regenwater op

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

De dorms, klaslokalen en zelfs het voetbalveld van de campus zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk regen opvangen dat omgezet wordt tot schoon drinkwater. Genoeg voor alle studenten én de schooltuinen.

[[{“fid”:”30263″,”view_mode”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_kwart_breedte media-element file-file-styles-artikel-kwart-breedte”,”id”:”styles-5-0″}}]]Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website Whocares. Daar vind je inspirerende initiatieven en verhalen van mensen over de hele wereld.

 

Genoeg regen
“Veel mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater – en dit is écht zo in Afrika – leven in gebieden waar tenminste 600 millimeter regen per jaar valt,” vertelt Jane Harrison, co-founder van PITCHAfrica – het bedrijf achter het ontwerp van de campus. Zonde! Want ondanks het semi-droge klimaat in Kenia valt er dus genoeg regen om een hele campus van drinkwater te voorzien. De gebouwen vangen het water op en leiden het naar een opslagplek onder de grond. Daar wordt het water gefilterd en vervolgens komt het gewoon uit de kraan.

Open source
Het idee voor een voetbalstadion dat water opvangt ontstond al in 2004, en tijdens het WK in 2010 werd er een eerste prototype gelanceerd. Twee designers werkten tien jaar lang aan de optimalisatie van het project. Volgend jaar hoopt PITCHAfrica ‘Waterbanks OS’ te releasen. Dat is een open-source handleiding die uitlegt hoe je een Waterbank-gebouw ontwerpt, bouwt en gebruikt tijdens de droge tijd, zodat je gemeenschap nooit zonder water zit. De technologie werkt op plekken waar maar weinig regen valt of op plekken waar veel vervuiling in de lucht zit.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons