Het is ook nooit goed: als de Nigeriaanse regering aankondigt 10 miljoen telefoontjes uit te gaan delen aan boeren, vindt de oppositie dat hier een luchtje aan zit. “Omkoperij!” wordt er geroepen.

De Nigeriaanse minister van Landbouw Akinwumi Adesina zegt dat het 400 miljoen dollar kostende plan zal leiden tot een agrarische revolutie, omdat de boeren met mobiele telefoons dan toegang hebben tot meer informatie in hun eigen taal.  De regering heeft ook beloofd om de helft van de telefoons aan vrouwen te geven.

Tijani Tumsa, lid van oppositiepartij All Nigeria Peoples Party (ANPP), gelooft niks van deze veelbelovende woorden. Hij denkt dat niet de boeren maar de telecombedrijven hiermee een financieel duwtje in de rug krijgen. Volgens de ANPP probeert de regering zo ook stemmen te winnen voor de nieuwe verkiezingen, die over twee jaar gehouden worden.

Lees meer bij The Africa Report.

 

Foto (cc)

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief