Staats-secretaris van de Verenigde Staten voor Homeland Security Janet Napolitano gaat aftreden om voorzitter te worden van het universitaire systeem van de staat van Californië.

Mevrouw Napolitano, een voormalig gouverneur van Arizona, die het agentschap voor interne veiligheid sinds 2009 leidt onder president Obama , gaat dat vandaag officieel aankondigen, volgens de Associated Press en andere top nieuwsagentschappen.

De Los Angeles Times meldde dat insiders van het universitaire systeem al eerder een oogje op haar hadden als een onconventionele kandidaat met een hoog profiel die de leiding heeft gehad over grote openbare instanties een sterke interesse heeft  in het verbeteren van het onderwijs."

Mevrouw Napolitano gaat vertrekken bij het agentschap, dat onder andere belast is met de bescherming van de grenzen, in het midden van fel debat op Capitol Hill over de vraag hoe de immigratie-systeem van de Verenigde Staten herzien moet worden.

 

Foto:Wikimedia Commons

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief