Veel buitenlanders zeiden na die aanslagen hun bezoek aan India af. Laroo besloot haar Indiase tournee gewoon door te laten gaan onder het motto ‘Music For Peace’. De durf om ondanks de terroristische dreiging in India in het openbaar concerten te geven bracht haar veel waardering bij het Indiase publiek en internationale media en leverde haar de Karmaveer Puraskaar onderscheiding op. De prijs wordt uitgereikt door iCongo, een federatie van non-gouvernementele organisaties, variërend van milieu-  en gezondheid tot mensenrechtenclubs. De organisatie ontleent haar gedachtegoed aan Mahatma Gandhi.

Laroo kan de prijs zelf niet in ontvangst nemen omdat ze op dat moment elders in India een concert geeft met haar Salsabop Kwintet. De muziek die de Amsterdamse Laroo maakt met haar multiculturele medemusici bestaat uit een mix van jazz, pop, wereldmuziek en dance. Dit recept slaat aan in het gemêleerde India en leent zich goed voor gastoptredens van lokale musici.

Vorig jaar voerde Laroo in Goa nog samen met lokale musici muziek uit van de onderdrukte Konkani minderheidsgroepering.

Foto boven: Saskia Laroo tijdens een optreden in Casablanca (cc)
 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief