Sinds National Geographic in 1987 een documentaire uitbracht over de ‘honingjagers’ in Nepal zijn de honingjachten een populaire toeristenattractie geworden. Jammer genoeg wordt de eeuwenoude traditie daardoor bedreigd. De paden die voor toeristen gemaakt worden verdringen de rododendrons waar bijen zo van houden. Bovendien vindt vaker dan twee keer per jaar een honingoogst plaats. Daardoor hebben de bijen niet genoeg tijd om weer terug te keren en nieuwe bijenkorven te maken.

De traditie wordt niet alleen door toeristen maar ook door de tand des tijds bedreigd. De traditionele honingjagers worden steeds ouders, en de jongeren verhuizen vaak naar de grote stad.

Newey zocht bijna drie maanden naar een plek die nog niet was platgelopen door toeristen. Hij vergezelde de dorpelingen tijdens de honingjacht en schoot de indrukwekkende fotoserie ‘Gurung Honey Hunters’.

Lees meer & bekijk de foto’s hier

Foto: Andrew Newey

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief