De fanpagina van de Delhi Traffic Police werd enkele maanden geleden voor aanvang van de Commonwealth Games opgericht met de vraag aan burgers om te helpen. Ze kunnen foto’s met overtredingen online zetten. Als op de foto een verkeersovertreding staat en een leesbaar nummerbord kan de overtreder rekenen op een boete.

Intussen zijn er al bijna 6.500 foto’s geupload. Het aanbod varieert van verkeerd geparkeerde wagens en foutieve nummerplaten, tot burgers en zelfs agenten die zonder helm met de motor rijden. Meestal gaat het om lichte overtredingen. Ook gebruiken sommigen de pagina om vreemde of verwarrende verkeerssituaties aan te kaarten.

Schandpaal
De lokale politie in Amerika gaat nog een stapje verder. De politie van Evesham zet foto’s van winkeldieven en andere criminelen op facebook. Het bureau wil nu ook dronken automobilisten aan de digitale schandpaal nagelen.

Foto boven: straatbeeld in New Delhi (CC).

Is het een goed idee om verdachten via Facebook aan de schandpaal te nagelen?

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief