Aanvallen op homo’s in Sub-Sahara Afrika moeten stoppen, zegt Amnesty International in een nieuw rapport. “Mensenrechten moeten worden gehandhaafd.”

Homoseksuele handelingen worden in 38 Afrikaanse landen gezien als misdaad, wat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen tot criminelen maakt. “Deze giftige wetten moeten worden ingetrokken en de rechten van alle Afrikanen moeten gehandhaafd worden,” zegt Amnesty. Een aantal Afrikaanse leiders noemt homoseksualiteit iets ‘on-Afrikaans’. Volgens Amnesty is het onder andere de media die de vijandigheid tegen homo’s aanwakkert.

In Burundi en Zuid-Sudan zijn in de afgelopen vijf jaar nieuwe wetten aangenomen die homoseksuele relaties strafbaar stellen. Uganda, Liberia en Nigeria hebben boetes verhoogd. In Zuid-Afrika is homoseksualiteit niet illegaal, maar er zijn tussen juni en november 2012 minstens zeven mensen vermoord vanwege hun seksuele geaardheid. In Sierre Leone werd vorige maand nog een homo-activist gegeseld en in Kameroen zijn mensen zonder bewijzen gearresteerd vanwege hun ‘homoseksuele uiterlijk’.

 

Lees meer bij BBC

Foto: tlupic

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief