Heb jij een (verborgen) voorkeur voor een bepaalde huidskleur? Iedereen heeft ideeën over ‘de ander’, soms zichtbaar en soms onder de oppervlakte. Er is een test die je kan doen, die die associaties tussen begrippen in het geheugen onderzoekt.

[[{“fid”:”32460″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Sunny Bergman racisme Onderhuids Zwart als Roet”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Plaatje van de website Onderhuids. Heb jij onbewuste vooroordelen?”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_halve_breedte media-element file-file-styles-artikel-halve-breedte”,”id”:”styles-4-0″}}]]

Deze ‘Implicit Association Test’ test is onderdeel van de documentaire ‘Zwart als Roet’, waarin Sunny Bergman het idee van Zwarte Piet als onschuldig cultureel fenomeen onder de loep neemt. Sunny zelf scoort ‘een lichte (onbewuste) voorkeur voor een blanke huid’. Ben je benieuwd naar welke huidskleur jouw (onderbewuste) voorkeur uitgaat?

Doe dan hier de test op de website ‘Onderhuids’. En deel de uitslag met ons, als je durft. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief