Een paar jaar terug was het lastig om goederen te kopen in Noord-Korea. Laat staan buitenlandse goederen. Maar tijden veranderen, blijkt uit de fotoreportage The ‘good’ life in North Korea van nieuwssite Al Jazeera.

Goederen uit de hele wereld zijn te koop in de kleine winkels van de hoofdstad Pyongyang. Ook in de andere grote steden vind je een steeds gevariërder aanbod. Inclusief Zweedse chocolade, Dorito chips, worsten van onze oosterburen, Coca-Cola en Italiaanse wijn.

De VN heeft sancties gelegd op de verkoop van sommige luxe producten in Noord-Korea, maar het lukt het land toch om de goederen te importeren via Chinese handelaren.

Op de foto’s van Al Jazeera zie je de middenklasse van het land in alledaagse, herkenbare situaties. Het land kent officieel geen klassensysteem. De meerderheid van de inwoners is nog steeds afhankelijk van internationale hulp om te overleven.

Bekijk hier de fotoreportage van Nicole Salzar en Miguel Toran voor Al Jazeera.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief