Bestuurders van ‘motortaxi’s’ hebben afgelopen maandag in Nigeria geprotesteerd tegen een wet die hun bewegingsvrijheid op 475 belangrijke wegen beperkt. Tijdens het protest, dat vreedzaam begon, werden tien bussen vernield en belangrijke wegen afgesloten.

De commerciële motorrijders verzamelden zich maandagochtend op belangrijke wegen in Nigeria om te laten zien dat ze tegen de nieuwe wet zijn. Op de ontregeling van het verkeer en de vernieling van een aantal bussen na, verliep het protest rustig. Motorrijders die vernielingen aanrichtten, werden gearresteerd. Hoeveel motorrijders er in totaal opgepakt zijn, is niet bekend.

Volgens de regering van Nigeria worden veel verkeersdoden direct en indirect veroorzaakt door de motortaxi’s. Andere weggebruikers raken bijvoorbeeld sneller betrokken bij aanrijdingen, omdat ze te veel op de motorrijders moeten letten. Ook motorongelukken komen regelmatig voor. De vele verkeersongelukken zijn dan ook de belangrijkste oorzaak van de lage levensverwachting van Nigeriaanse stedelingen, zegt de regering.

Ook andere landen namen maatregelen tegen de motortaxi’s. Zo mogen commerciële motorrijders in Kenia bijvoorbeeld geen zwangere vrouwen meer vervoeren.

Bron: Ghanamma
Foto: cc

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief