Werknemers die bij “groene” bedrijven werken, zijn tot 16 procent productiever. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse universiteit UCLA en de Université Paris-Dauphine.

“Groene praktijken zijn niet alleen goed voor het milieu”, zegt Magali Delmas, hoogleraar Milieueconomie aan de UCLA en auteur van de studie. “Ze zijn ook goed voor de werknemers en voor de productiviteit. De werknemers zijn beter gemotiveerd, beter opgeleid en hebben meer contact met hun naaste collega’s. Daardoor zijn ze productiever dan de werknemers van conventionele bedrijven.”

Samen met Sanja Pekovic, een onderzoeker van de Parijse universiteit, interviewde ze bij 5220 Franse bedrijven steeds twee werknemers. Ze dachten allebei van tevoren al dat de werknemers van bedrijven met een milieuvriendelijke werkwijze productiever zouden zijn. Toch hadden de onderzoekers niet verwacht dat het verschil tussen normale bedrijven en groene bedrijven zo groot zou zijn.

 

Bron: IPS
foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief