Meer dan tienduizend Chinezen zoeken koortsig naar goud in Ghana, maar zowel het milieu als de werkgelegenheid voor de lokale bevolking lijden onder deze mijnbouwactiviteiten. Ghana is het zat.

Onlangs werden er 180 Chinese arbeiders door de Ghanese overheid gearresteerd. Kleinschalige mijnbouw is op zich niet illegaal in Ghana, maar een deel van de Chinese goudzoekers kochten lokale mijnbouwers om zodat zij onder Ghanese vergunning konden werken. 

Chinese bedrijven zorgen lokaal wel voor werkgelegenheid, maar de mijnbouwactiviteiten zijn vooral schadelijk voor de Ghanese bevolking. De diepe putten die overblijven na de mijnbouwactiviteiten kunnen het grondwater sterk vervuilen, waardoor lokale drinkwaterbronnen vergiftigd raken. Daarnaast zijn verschillende boeren hun land en daarmee hun belangrijkste bron voor levensonderhoud kwijtgeraakt, doordat Chinezen het plotseling innamen.

Lees meer bij Mondiaal Nieuws

 

Foto: smithp500

 

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief