Het stadsbestuur van Los Angeles heeft een verbod op plastic zakken goedgekeurd. Daarmee wordt het de grootste Amerikaanse stad met zo’n verbod. San Francisco en hoofdstad Washington DC deden de plastic zak al eerder in de ban.

In LA worden jaarlijks naar schatting 2,7 miljard plastic zakken gebruikt. Ze slingeren massaal rond op straat en komen in de natuur terecht, waar ze grote schade aanrichten. Op de Stille Oceaan, waar LA aan ligt, komt plastic afval terecht in de maag van vissen en vogels en vormt het een broeihaard voor bacteriën en algen.

Tegen het einde van dit jaar moet een groot deel van het plastic verdwenen zijn. De consument die toch nog een zak wil kan voor 10 dollarcent (0,08 euro) een papieren versie krijgen. Ook dat kan echter binnenkort verleden tijd zijn. De productie van papieren zakken draagt bij aan ontbossing, waardoor er mogelijk ook daarop een verbod komt.

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief