Als je aan de slag gaat met het verduurzamen van je producten, krijg je al gauw te maken met ingewikkelde systemen en certificeringen.  Die kunnen behoorlijk afschikken. Veel bedrijven zien alle verschillende duurzaamheids- en milieucertificaten  als een blok aan het been.

Richtlijn
Toch vallen certificeringstrajecten juist reuze mee, zegt manager kwaliteitszorg bij Kruidenier Christy Kool.  Zij doorliep voor de versgroothandel door meerdere  van deze trajecten.  “Je moet certificering niet als een zwaard van Damocles zien. Gebruik het in je voordeel. Het is een instrument, een richtlijn om je doel te bereiken. De bevestiging van een certificaat werkt bovendien als een stimulans: het harde werk wordt beloond.”

Christy Kool was één van de sprekers op de inspiratiemiddag Duurzaam Verschil. Heb je dit moeten missen? Houd OneWorld dan de komende weken in de gaten, want de beste tips voor het verduurzamen van je organisatie worden hier nog eens uitgelicht!

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief