De Britse Minister van Milieu, Richard Benyon, had beloofd om vanaf 2012 Engelsen te laten betalen voor plastic tasjes in supermarkten. Nu er nog steeds geen actie is ondernomen zijn Britse milieuorganisaties kritisch.

 

Plastic tasjes worden als zware milieu-boosdoener gezien: ze vervuilen Britse steden en het platteland, maar doden ook dieren in zeeën en oceanen. Verschillende milieuorganisaties vinden dat dit probleem niet op de lange baan geschoven mag worden, zeker niet nu het aantal Engelse plastic tasjes in 2011 met 7 procent steeg naar 6,7 miljard.

 

Engeland is het enige deel van Groot-Brittannië waar tasjes nog gratis zijn, alle andere delen hebben al een geldbedrag ingevoerd of zijn hier nu mee bezig. In Wales heeft een ‘tasjes-taks’ al geleid tot een afname van 70 tot 96 procent aan tasjesverbruik in supermarkten, in Ierland is dit 95 procent. 

 

Lees meer bij The Guardian

 

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief