Stem daarom mee op de Public Eye Awards 2011 voor één van onderstaande bedrijven. Op 27 januari wordt de ‘winnaar’ verkozen. 

Dof goud
Het Ghanese mijnbedrijf AngeloGold Ashanti is druk bezig het milieu in Ghana te verwoesten, ook de werknemers van het bedrijf hebben het niet getroffen met hun werkgever.

Radioactieve auto’s
Het Zwiterse bedrijf Axpo haalt al stiekem jarenlang haar uranium uit een van de meest radioactief vervuilde plaatsen ter wereld (Mayak, Rusland) voor de fabricage van auto’s.

Rampzalige olie
Elf doden, 800 miljoen liter gelekte olie in de golf van Mexico. Het Britse BP wist hiermee één van de grootste milieurampen in de geschiedenis te veroorzaken.

De prijs van goedkope Ipods
Achttien mensen van het Taiwanese bedrijf Foxconn pleegden zelfmoord vanwege de intense werkdruk die hen opgelegd werd.

Palmolie ten koste van alles
Neste Oil biedt palmolie aan als ‘duurzame’ variant op gewone olie. Helaas wordt daar wel hardhandig grond voor ontgonnen, mensenrechten lijken voor het Finse bedrijf van ondergeschikt belang.

Roken zul je!
Uruguay werd aangeklaagd door het Amerikaanse Philip Moriss omdat het Zuid-Amerikaanse land te strenge anti-rookwetten zou hebben.

Foto boven: De Oscars (cc) Lincolnblues

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief