Amerika, het mekka voor auto-fanaten. Iedereen rijdt er auto. Mannen, vrouwen, pubers, bejaarden. Het liefst in een enorme bak die je in Nederlandse steden nooit geparkeerd zou krijgen. Maar wat blijkt, uit een analyse van The Washington Post? Amerikanen leggen steeds minder miles af in de auto. Het benzineverbruik begon al voor de crisis die in 2008 af te nemen. Dat komt deels omdat auto’s efficiënter worden, maar, concludeert The Washington Post: “People are burning less fuel because they are spending less time on the road.”

[[{“fid”:”25219″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Benzineverbruik in Amerika”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Benzineverbruik in Amerika”},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_volle_breedte media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”,”id”:”styles-6-0″}}]](Klik hier om grafiek groot te bekijken.)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief