Heeft een sloppenwijk geen grond meer over voor akkertjes of huisjes? Dan bouwen we toch op het water, dacht het Nederlandse architectenbureau Waterstudio.

Het bureau ontwierp City Apps, drijvende bouwwerken die de levensomstandigheden van sloppenwijkbewoners die aan water wonen kunnen verbeteren. Zo is er een vlot dat rioolwater zuivert en eentje waarop mensen voedsel kunnen verbouwen. Ook zijn er vlotten met containers, voor extra onderdak. De ‘apps’ (applicaties) waaraan een sloppenwijk behoefte heeft, kunnen als uitbreiding aan de wijk worden toegevoegd.  

Door middel van de City Apps wordt ook de ruimte op het water efficiënt benut. Een goeie oplossing voor het ruimtegebrek in veel sloppenwijken. De bouwwerkjes zijn flexibel inzetbaar: als ze niet meer nodig zijn, kunnen ze naar een andere wijk worden gevaren. De drijvende voorzieningen hebben al een belangrijke architectenprijs gewonnen en worden binnenkort getest in een sloppenwijk in Bangladesh.

Lees meer…

 

Beeld: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief