Heb je OneWorld magazine gemist deze maand? Haal het februarinummer dit weekend nog snel in huis.

Wat heb je liever, wifi of een wc? Een Smart of een smartphone? Stel je voor hoe je leven eruit zou zien zonder internet. Hoe vind je een leuk hotel in Londen of Parijs voor een weekendje weg? Hoe weet je hoe laat de trein naar Venlo vertrekt? En waar draait de nieuwe Quentin Tarantino? 

Het internet dat de wereld opener, meer verbonden en mooier heeft gemaakt, is bijna een cliché. In het OneWorld-internetthema (voor de gelegenheid in de vorm van een papieren longread) dalen we af in de donkere krochten van de online wereld. Van deep web en dark web tot het in mootjes hacken van terroristen en cyberactivisme. 

Wist je trouwens dat online lang niet altijd duurzamer is dan papier? Vandaar als extraatje bij dit nummer een ouderwetse bewaarkaart met zeven tips om veiliger te internetten, om naast je computer te hangen. 

Verder in dit nummer onder meer: 

– Mondiaal Denken: lessen in sociaal ondernemen van Willemijn Verloop
– Ik & de Wereld: Presentatrice Sylvana Simons over haar strijd voor gelijkheid 
– Groen Doen: heeft het nut om vliegkilometers te compenseren met bomen? 

OneWorld magazine is te koop bij o.a. Athenaeum, Plantage Boekhandel, AKO en Bruna. 

Op de cover van dit nummer Bethel Tsegaye, oprichter van HackHackers Amsterdam. Zij chat in dit nummer over privacy en privileges op internet.  

 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Lonneke van Genugten

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief