De van origine Duitse fotograaf Stephan Würth laat Burundi van een hele andere kant zien: hij zette de veelgebruikte fietsen in het Afrikaanse land op de foto. Würth begon op zijn veertiende met fotograferen tijdens een vakantie met zijn ouders in Spanje. Hij maakt tegenwoordig foto's voor bladen zoals Vogue, Esquire en Playboy. Ook heeft hij in het verleden al eens een boek uitgebracht genaamd Ghost Town. In zijn tweede boek dat dit jaar uitkomt genaamd Ikinga, komt ook zijn nieuwe werk wat hij heeft geschoten in Burundi. 

De BBC heeft onlangs een fotoreportage gepubliceerd met de werken van Stephan Würth. In 2013 reisde fotograaf door Burundi en de vele fietsen in het land inspireerden hem voor een kort project. Hij keerde terug naar het land en maakte een rondreis. Twee dagen lang, met enkel een iPhone, bracht hij de tweewielers in het land in beeld. Fietsen zijn vanzelfsprekend een belangrijk vervoersmiddel in het Afrikaanse land, maar ze herinneren ook aan het nabije verleden. Tijdens de burgeroorlog werden onschuldige burgers – en daders – per fietstaxi snel en geluidloos over de grens geholpen. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief