Afgelopen 1 juli werd Keti Koti gevierd en was het 155 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in Suriname, maar het is daar nog steeds zichtbaar. Zo worden er nog steeds gewassen geteeld die werden geïntroduceerd en geproduceerd tijdens de slavernij. Hoewel veel plantages inactief zijn geworden, dienen deze als toeristische trekpleisters. In deze korte docu word je meegenomen in de geschiedenis van slavernij en de overblijfselen hiervan in Suriname.

Bron: youtu.be

Documentairemaker Kevin Headley is geboren en getogen in Suriname. Hij heeft veel producties op zijn naam staan die gaan over de Surinaamse cultuur en was werkzaam bij het productiehuis Multiculturele Televisie Nederland. Tegenwoordig richt hij zich op korte reportages en documentaires over de geschiedenis en de natuur van Suriname.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Kevin Headley

Over de auteur

Documentairemaker

Kevin Headley (1983) is een Surinaamse documentairemaker. Hij is geboren en getogen in Suriname en leerde in 2009 de basisvaardigheden van …
Bezoek auteurspagina
670

Over de auteur

Stagiaire Social Media & Online Publicatie

Sanne is verantwoordelijk voor copy op social media en de website.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief