Dinsdagmiddag, rond lunchtijd, viel de politie binnen bij drie vooraanstaande tegenstanders van het Cubaanse regime. Later die dag stond een evenement gepland waarop de drie zouden spreken over vrijheid van meningsuiting. Om er zeker van te zijn dat de demonstratie niet door zou gaan weigerde de overheid een vergunning af te geven én arresteerde de politie enkele sleutelfiguren.

Dit is de grootste test tot nu toe voor de prille relaties met de VS

Sinds de toenaderingspoging tussen de VS en Cuba op 17 december is het in het laatstgenoemde land relatief rustig, bij een protestmars enkele dagen later greep de politie bijvoorbeeld niet in, bericht The Guardian. Toch zijn veel dissidenten ontevreden over de manier waarop de VS nu toenadering tot Cuba zoekt, ze menen dat de VS minder druk op het Cubaanse regime zet zonder dat er door dat land duidelijke toezeggingen op het gebied van mensenrechten zijn gedaan.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief