Beijing en andere Chinese steden worden geteisterd door dikke smog, waardoor Chinezen de straat niet meer op willen en de ziekenhuizen een toename van 30 procent signaleerden van patiënten met ademhalingsproblemen. Daarom roepen de Chinese media om actie van de overheid.

Afgelopen weekend toonden de luchtskwaliteitsmeters in zeventig Chinese steden aan dat de vervuiling tot ongekende hoogte was gerezen.  Chinese media bekritiseren nu de economische strategie van de overheid: ‘de economische ontwikkeling, inclusief vervuiling, komt op de eerste plaats.’

De Chinese overheid heeft lang geweigerd om het aantal PM 2,5-deeltjes in de lucht te meten. Dit zijn de allerkleinste en meest schadelijke deeltjes die door vervuiling veroorzaakt worden. Na veel kritiek vanuit milieuorganisaties worden de hoeveelheden PM 2,5 sinds een jaar wel opgenomen in milieurapporten, waardoor de bevolking beter op de hoogte is van vervuiling in hun steden.

Lees meer bij The Guardian.

 

Foto (cc)

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief