De regering van Bolivia zegt dat de oppositie sociale media gebruikt om president Morales en zijn partij zwart te maken. Iedereen die zich via internet negatief uitlaat over de president zal daarom vanaf nu geregistreerd worden.

De regering zegt geen probleem te hebben met goed beargumenteerde kritiek. Negatieve berichten die niet goed onderbouwd worden, moeten volgens de president en zijn partij echter verboden worden. Die zouden namelijk geplaatst worden door politieke tegenstanders om haatgevoelens jegens de president te kweken en aan te wakkeren. De regering zal websites zoals Facebook daarom in de gaten houden en gebruikers die kritiek uiten registreren.

Vooral vicepresident Alvaro Garcia Linera heeft zich hard gemaakt voor deze registratie. Vorige week liet hij aan Boliviaanse media weten dat hij iedere dag zelf op Facebook en Twitter kijkt of mensen de president ‘beledigd’ hebben. Als dat zo is, schrijft hij hun namen op. Wat er vervolgens met die namen gebeurt, is niet bekend.

Bron: CNN

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
OneWorld – goed

OneWorld

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief