Achtergrond

Bijsluiter van Goed Doen

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Met een positief kritische blik benadert documentairemaker Niki Frencken (27) het idee van ‘goed doen’ en kleinschalige hulpprojecten. Geboren in Tanzania en opgegroeid in Zimbabwe en Nederland, is zij ervan overtuigd dat elke hulpgever een verantwoordelijkheid heeft om zo goed mogelijk hulp te bieden. Maar wat is dat en hoe moet dat?

In Oeganda spreekt zij met hulpgevers en filmt ze het reilen en zeilen van hulpprojecten voor haar documentaire De Bijsluiter van Goed Doen. Wat komt er allemaal bij kijken bij het opzetten van een eigen hulpproject in een ontwikkelingsland? Wat zijn de dilemma’s? Wat vinden hulpontvangenden er eigenlijk zelf van? De Bijsluiter van Goed Doen is een documentaire die de successen, valkuilen en dilemma’s van particuliere hulpprojecten met een positief kritisch oog in beeld brengt. Steeds meer Nederlanders nemen het ‘ontwikkelingsheft’ in eigen handen en starten een eigen hulpproject in een ontwikkelingsland. Deze solidariteit wordt sterk aangemoedigd maar ook heftig bekritiseerd. Goede bedoelingen hebben niet altijd goede resultaten en er komt veel kijken bij het opzetten van een project in een ander land.

Door de dilemma’s en moeilijkheden van particuliere hulp in beeld te brengen in De Bijsluiter van Goed Doen wil ze mensen aanzetten tot nadenken over het geven van hulp zonder het enthousiasme te dempen.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons