Jaarlijks sterven er zo’n 655.000 mensen aan malaria en er raken wereldwijd meer dan 200 miljoen mensen besmet. Een Gabonese modeontwerper en een Keniaanse student wetenschap kwamen met een creatieve oplossing: kleding die beschermt tegen muggen. Laat je T-shirts met lange mouwen maar in de kast, want deze zomercollectie is een stuk luchtiger. Pronken met zo’n kekke poncho van muskietennet!

Modeontwerper Matilda Ceesay en wetenschapper Frederick Ochanda hebben beiden familie zien sterven aan malaria. Ze hopen dat de kledinglijn een inspiratie zal zijn om nieuwe technologieën te creëren die nog beter beschermen tegen malaria.

De kleding is helemaal behandeld met insecticide, en kan door speciale moleculen drie keer zoveel insecticide vasthouden als muskietennetten. Het eerste kledingstuk uit de collectie van zes is een kleurige bodysuit met een soort van poncho, en verscheen op de catwalk in de lenteshow van Cornell Fashion Collective.

Bron: Science daily.
Foto: Science daily, Cornell University.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief