In de VS en Groot-Brittannië wint de “divestment“-campagne snel terrein, die onderwijsinstellingen, banken en geloofsgemeenschappen oproept om investeringen terug te trekken uit vervuilende industrieën. Ook de Anglicaanse kerk staat onder toenemende druk om dat te doen, maar kiest voorlopig voor een andere strategie: de kerk wil het thema aankaarten op de aandeelhoudersvergadering van beide bedrijven.

BP en Shell zijn momenteel bij de vijf grootste posten in het investeringsfonds van de kerk, met 115 en 128 miljoen euro. Edward Mason, hoofd Verantwoord Investeren bij de kerk, legt in een blogpost uit dat de kerk een belangrijke kans heeft om de klimaatstrategie van de bedrijven te beïnvloeden.

“Het idee is om al de aandeelhouders van beide bedrijven de mogelijkheid te geven om te signaleren dat ze, net als wij, willen dat BP en Shell hun operaties aanpassen op lange termijn naar een duurzame economie. We willen dat de bedrijven duurzaam winstgevend worden.”

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
logo-IPS1

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief