President Barack Obama zal morgen bepleiten waarom bombardementen met drones – geheime, onbemande vliegtuigen – volgens hem noodzakelijk waren.

Tijdens zijn eerste termijn als president was Obama een groot voorstander van de inzet van drones. Het gericht doden van potentiële terroristen was één van zijn handelsmerken. In 2010 was er een piek te zien in het aantal drone-aanvallen op Pakistan. Bij de aanvallen zouden vooral onschuldige burgers, waaronder kinderen, omkomen. Nu er in toenemende mate vraagtekens worden gezet bij de bombardementen neemt het aantal drone-aanvallen sterk af. 

In weerzin van de kritieken gaat Obama morgen uitleggen waarom het noodzakelijk was om drones in te zetten, en wat daarmee is bereikt. Vermoedelijk zal hij toezeggen om een ‘wettelijke constructie’ op te stellen voor het kiezen van doelwitten. Ook zullen er waarschijnlijk meer aanvallen gepleegd worden door het ‘transparante’ leger, in plaats van door de geheime CIA.

Bron: The New York Times

Foto: Axeman3d

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief