Gaat TTIP nou banen opleveren of niet? Wordt Europa straks overspoeld met producten die niet aan onze eigen voorwaarden voldoen? Krijgen we GMO-voedsel op de Europese markt? En kan de Nederlandse overheid waanzinnige claims van Amerikaanse bedrijven verwachten omdat de winst van die bedrijven minder is dan verwacht door Nederlandse wetgeving? 

Deze vragen en meer stelden SOMO, het Transnational Institute en het Platform Authentieke Journalistiek zich in het vandaag verschenen rapport "Feiten of fabels. 7 claims over TTIP." (pdf) 

In de publicatie ontleden de onderzoekers zeven veelgehoorde claims van voorstanders van het vrijhandelsverdrag, zoals "De Nederlandse economie groeit" of "Democratie blijft gewaardborgd". Ook twijfelen de auteurs aan de integriteit van de onderzoeken die tot nu toe hebben uitgewezen dat TTIP een positieve werking zal hebben op de handel tussen de EU en de VS.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief